28 Nisan 2024

ENEZ'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101. YILI TÖRENLE KUTLANDI

Enez Kurtuluşunun 101. Yılını  törenlerle kutladı..

Edirne'nin Enez ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında kaymakamlık ve belediye çelenginin konulmasının ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile kutlamalar başladı.

Enez Kaymakamı Muhammet Emin Tutal ve Belediye Başkanı Özkan Günenç, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Özkan Günenç, "101 yıl önce bize bu vatanı bırakan başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum." Dedi.

Enez Avcılar Atıcılar Derneği Başkanı Yalçın Bitikli ve ekibi temsili milis olarak gelini protokol önüne getirerek Türk bayrağını kaymakama teslim  etti.

Öğrencilerin şiir okunmasının  ve ödüllerinin verilmesinin ardından Edirne Belediyesi bandosu bir konser verdi.

Öğrencilerin  gösterilerinin ardından, geçit töreni ile birlikte Enez Avcılar ve Atıcılar Derneği milis kuvvetleri atış yaparak ilçenin kurtuluşunu canlandırdı.

Araçların geçişi ile törenler sona erdi.
Enez Mutlu Eller Kadın Kooperatifi de bir kermes düzenledi.

Edirne Kent Konseyi Kadınları darbuka ekibi de bir konser verdi.

Kutlamalar Enez Belediyesinin düzenlediği tiyatro gösterisiyle sona erdi.